Физиотерапия и рехабилитация с апаратура от ново поколение

Физиотерапия е клон на медицината, използващ се за лечение от дълбока древност. Първите сведения за физиотерапевтично лечение датират от преди 3000 г., с използването на естествени фактори - минерални води, слънчеви бани, лечебна кал, луга и др. От средата на миналия век използването на естествени фактори се комбинира и с преформирани такива. Към преформираните фактори се отнасят: магнитно поле, електролечение, ултразвук, лазертерапия, светло лечение и др. Чрез физикалното лечение се получава терапевтичен ефект в много направления – обезболяващ, спазмолитичен, активиране или нормализиране на кръво- и лимфообращението, подобряване проницаемостта на биологичните мембрани, обмяната на веществата, функцията на нервната система. Целта на терапията е главно да се предотврати и намали болката, а също така се прилага и с превантивна цел. Курсовете на лечение са продължителни (средно 7-10 дни) и включват предимно няколко процедури на ден.

HBO Medical Support Center разполага с най-модерния кабинет по физиотерапия и рехабилитация в Стара Загора, оборудван с нова, свръхмодерна апаратура. Разнообразието от електро процедури съчетано с високия професионализъм на медицинските специалисти се стреми към максимален терапевтичен ефект, строго индивидуален за всеки пациент.

Запишете си час за физиотерапия и рехабилитация на телефон: 042 230 155 и 0879 322 190 или на адрес Стара Загора, ул. ул. „Д-р Тодор Стоянович“ 19.

Цени за месец Ноември

Преглед за физиотерапия30.00лв.
Нискочестотно импулсно магнитно поле (НЧМП)5.00лв.
Нискочестотни токове (НЧТ)5.00лв.
Средночестотни токове (СрЧТ)5.00лв.
Електростимулация (ЕС)6.00лв.
Ултразвук (УЗ)6.00лв.
Лазертерапия-сканиране (ЛТ)8.00лв.
Лазертерапия-пунктура (ЛТ)10.00лв.
Крио терапия (КрТ)4.00лв.
Топлотерапия4.00лв.
Вакуум терапия5.00лв.
Лугов компрес5.00лв.
Електрофореза с луга5.00лв.
Лечебна физкултура (ЛФК)10.00лв.
Гел за физиотерапия 1.00лв.
Дневен пакет за физикални процедури - 3 вида процедури12.00лв.
Пакет за физикални процедури - 7 дни по 3 вида процедури69.00лв.
Пакет за магнитотерапия + лугов компрес - 5 процедури35.00лв.
В центъра се осъществяват следните типове електролечение:
 • Ултразвукова терапия

  Ултразвукова терапия

  Ултразвуковата терапия е широко приложима в съвременното физиотерапевтично лечение. Действието на терапията е предимно обезболяваща и противовъзпалителна.

  Повече
 • Солукс/ Кварц

  Солукс/ Кварц

  Светлинотерапията е лечебно-профилактично приложение на инфрачервените (ИЧ), видимите (В) и на ултравиолетовите лъчи (УВ) както от слънцето така и от изкуствените източници - солукс и живачнокварцови лампи. Превръщането на енергията на ИЧ и В лъчи в топли

  Повече
 • Магнитотерапия

  Магнитотерапия

  Магнитотерапията е метод, при който се създава магнитно поле в зоните на излъчвателя и посредством него се влияе рефлекторно върху органи и системи.

  Повече
 • Йонофореза

  Йонофореза

  Йонофорезата е метод на лечение, при който се използва прав галваничен ток. Ускорява се обмяната на веществата, подобрява се трофиката на тъканите и кръвооросяването, засилва клетъчния метаболизъм.

  Повече
 • Интерферентни токове

  Интерферентни токове

  Интерферентният ток оказва благотворно действие при редица травми, както и върху периферното кръвообращение и тъканната обмяна, което създава условия за противооточен и противовъзпалителен ефект.

  Повече
 • Електростимулация

  Електростимулация

  Електростимулацията е метод, при който се предизвиква мускулно съкращение посредством преобразувани, най-често нискочестотни електрични токове.

  Повече
 • Диадинамични токове

  Диадинамични токове

  Диадинамичните токове са нискочестотни токове, които имат болкоуспокояващо и съдоразширяващо действие, подобряват лимфотока и обменните процеси

  Повече
 • Вакуумтерапия и интервак

  Вакуумтерапия и интервак

  Вакуyмтерапията е способ във физиотерапевтичното лечение благодарение на която се използва вакуума създаден върху човешкото тяло за подобряване на микроциркулацията и намаляване на възпалителните процеси.

  Повече
 • Безжична електростимулация

  Безжична електростимулация

  Електростимулацията е метод, при който се предизвиква мускулно съкращение посредством преобразувани, най-често нискочестотни електрични токове

  Повече