Физиотерапия и рехабилитация с апаратура от ново поколение

Физиотерапия е клон на медицината, използващ се за лечение от дълбока древност. Първите сведения за физиотерапевтично лечение датират от преди 3000 г., с използването на естествени фактори - минерални води, слънчеви бани, лечебна кал, луга и др. От средата на миналия век използването на естествени фактори се комбинира и с преформирани такива. Към преформираните фактори се отнасят: магнитно поле, електролечение, ултразвук, лазертерапия, светло лечение и др. Чрез физикалното лечение се получава терапевтичен ефект в много направления – обезболяващ, спазмолитичен, активиране или нормализиране на кръво- и лимфообращението, подобряване проницаемостта на биологичните мембрани, обмяната на веществата, функцията на нервната система. Целта на терапията е главно да се предотврати и намали болката, а също така се прилага и с превантивна цел. Курсовете на лечение са продължителни (средно 7-10 дни) и включват предимно няколко процедури на ден.

HBO Medical Support Center разполага с най-модерния кабинет по физиотерапия и рехабилитация в Стара Загора, оборудван с нова, свръхмодерна апаратура. Разнообразието от електро процедури съчетано с високия професионализъм на медицинските специалисти се стреми към максимален терапевтичен ефект, строго индивидуален за всеки пациент.

Запишете си час за физиотерапия и рехабилитация на телефон: 042 230 155 и 0879 322 190 или на адрес Стара Загора, ул. "Генерал Столетов" 2.

Цени за месец Октомври

Преглед за физиотерапия20.00лв.
Нискочестотно импулсно магнитно поле (НЧМП)4.00лв.
Нискочестотни токове (НЧТ)4.00лв.
Средночестотни токове (СрЧТ)4.00лв.
Електростимулация (ЕС)5.00лв.
Ултразвук (УЗ)4.00лв.
Лазертерапия-сканиране (ЛТ)8.00лв.
Лазертерапия-пунктура (ЛТ)10.00лв.
Крио терапия (КрТ)3.00лв.
Топлотерапия3.00лв.
Вакуум терапия4.00лв.
Лугов компрес4.00лв.
Електрофореза с луга4.00лв.
Лечебна физкултура (ЛФК)9.00лв.
Гел за физиотерапия 1.00лв.
Дневен пакет за физикални процедури - 3 вида процедури10.00лв.
Пакет за физикални процедури - 7 дни по 3 вида процедури63.00лв.
Пакет за магнитотерапия + лугов компрес - 5 процедури35.00лв.
В центъра се осъществяват следните типове електролечение:
 • Ултразвукова терапия

  Ултразвукова терапия

  Ултразвуковата терапия е широко приложима в съвременното физиотерапевтично лечение. Действието на терапията е предимно обезболяваща и противовъзпалителна.

  Повече
 • Солукс/ Кварц

  Солукс/ Кварц

  Светлинотерапията е лечебно-профилактично приложение на инфрачервените (ИЧ), видимите (В) и на ултравиолетовите лъчи (УВ) както от слънцето така и от изкуствените източници - солукс и живачнокварцови лампи. Превръщането на енергията на ИЧ и В лъчи в топли

  Повече
 • Магнитотерапия

  Магнитотерапия

  Магнитотерапията е метод, при който се създава магнитно поле в зоните на излъчвателя и посредством него се влияе рефлекторно върху органи и системи.

  Повече
 • Йонофореза

  Йонофореза

  Йонофорезата е метод на лечение, при който се използва прав галваничен ток. Ускорява се обмяната на веществата, подобрява се трофиката на тъканите и кръвооросяването, засилва клетъчния метаболизъм.

  Повече
 • Интерферентни токове

  Интерферентни токове

  Интерферентният ток оказва благотворно действие при редица травми, както и върху периферното кръвообращение и тъканната обмяна, което създава условия за противооточен и противовъзпалителен ефект.

  Повече
 • Електростимулация

  Електростимулация

  Електростимулацията е метод, при който се предизвиква мускулно съкращение посредством преобразувани, най-често нискочестотни електрични токове.

  Повече
 • Диадинамични токове

  Диадинамични токове

  Диадинамичните токове са нискочестотни токове, които имат болкоуспокояващо и съдоразширяващо действие, подобряват лимфотока и обменните процеси

  Повече
 • Вакуумтерапия и интервак

  Вакуумтерапия и интервак

  Вакуyмтерапията е способ във физиотерапевтичното лечение благодарение на която се използва вакуума създаден върху човешкото тяло за подобряване на микроциркулацията и намаляване на възпалителните процеси.

  Повече