Работим с НЗОК
Назад до Началната страница

Кабинети

icon
Кардиология
Кардиологията е дял от медицината, който се занимава с диагностика и лечение на нарушения на сърцето и кръвоносните съдове. Кардиологията разглежда различни състояния на сърдечно-съдовата система, сред които коронарни синдроми, хипертонични кризи, сърдечн
Физиотерапия и рехабилитация
Физиотерапия е клон на медицината, използващ се за лечение от дълбока древност. Първите сведения за физиотерапевтично лечение датират от преди 3000 г., с използването на естествени фактори - минерални води, слънчеви бани, лечебна кал, луга и др.
Педиатрия
Педиатрията е дял от медицината, който се занимава с проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детския организъм, диагностика и лечение на детски заболявания. Възрастовата граница на децата е от 0 до 18 г.
Детска пулмология и фтизиатрия
Детска пулмология (или пневмология) е медицинска специалност, наука за белите дробове и дихателната система на децата. Тя се състои от: фаринкс (гърло), ларинкс(гръклян), трахея (дихателна тръба) и бели дробове.
Детска неврология
Детска неврология е клон на медицината, който изучава детската нервна система и разстройствата, които я засягат.
Съдова хирургия
Съдовата хирургия е специалност, която изучава причините за възникването на съдовите заболявания, използва съвременните неинвазивни и инвазивни методи за диагностика им, като прилага консервативните и оперативни методи за лечението им.
Неврология
Неврологията е клон на медицината, който изучава нервната система и разстройствата, които я засягат.
Ортопедия
Ортопедията се занимава с възникването, профилактиката, диагностиката и лечението на вродени и придобити дефекти във формата или функцията на опорно-двигателния апарат, тоест на костите, ставите, мускулите и сухожилията, както и с рехабилитация.
Хирургия
Хирургията е дял от медицината, в която оперативното лечение на различни заболявания и травми е задължително или потенциално възможно.
Ревматология
Ревматологията е дял от медицината, подспециалност при вътрешните болести и педиатрията, занимаваща се с диагностиката и лечението на ревматични болести. Лекарите, които специализират в тази специалност, се наричат ревматолози.
Пулмология и фтизиатрия
Пневмология и фтизиатрия (пулмология) е специалност, която се занимава с лечение и профилактика на заболяванията на дихателната система, в частност белите дробове.
Ендокринология
Ендокринологията е медицинска специалност, която изучава жлезите с вътрешна секреция в човешкия организъм, заболяванията свързани с тях и методите за диагностиката и лечението им.
loading...