Работим с НЗОК
Назад до Услуги

ОЗОНОТЕРАПИЯ

Озонотерапията е медицинска технология от най-ново поколение, чието приложение обхваща голяма част от медицината като кардиология, стоматология, дерматология, гинекология, вътрешни болести, обща медицина, ортопедия и травматология, съдови заболявания, както и анти-ейдж процедури и козметика.

При озонотерапията се използва кислородо-озонна смес, която е в строго определена концентрация. Смята се, че озонотерапията може да замести традиционната медицина с употреба на медикаменти, особено в случаите, когато лекарствата не предлагат решение на проблема.

Направи запитване

Какво е озон?

Откога е позната озонотерапията?

Действие на озонотерапията

Често задавани въпроси за озонотерапията

Как се извършва озонотерапията?

Според проблема, терапията се прилага по различен начин – подкожно, мускулно, чревно, външно, ставно озониране, венозно и др. Дозата и подходът се назначават от лекар-специалист.

Има ли възрастова граница?

 Благодарение на широкия ѝ обхват на действие и различните начини на приложение, озонотерапията може да се прилага както при малки деца, така и при възрастни хора.

Каква е продължителността на терапията и налага ли се болнично лечение?

Обикновено процедутите са по 30-40 минути. Не се налага болничен престой, извършват се в амбулаторна среда, не са нужни промени в ежедневните навици и не се изпитва дискомфорт по време на терапията.

Може ли да се комбинира с друго лечение?

Озонотерапията не пречи на действието на друг вид назначено лечение и е възможно да се използва в комбинация с други терапии.

Озонотерапия за обща профилактика – възможно ли е?

Да, благодарение на имуностимулиращото и детокс действие на озона, тази терапия може да се прилага за общо укрепване на организма и дори успешно да замести ваксинацията, като не крие рискове и странични ефекти. Озонирането се използва като противотуморна терапия в редица клиники по цял свят и е подходяща за рискови пациенти.

ОЗОНОТЕРАПИЯ
Цена
Подкожно и мускулно озониране – 1 процедура
30.00 лв.
Външно озониране – 1 процедура на зона
40.00 лв.
Външно озониране при инфектирана рана + превръзка на зона
100.00 лв.
Инфузия с озониран серум - 1 процедура
60.00 лв.
Инфузия с озониран серум + Инфузия с високи дози вит. С
110.00 лв.
Антицелулитна процедура с Озон ( подкожно инжекционно въвеждане )
79.00 лв.
Вътреставно поставяне на Озон /инжекционно/
39.00 лв.
loading...