Работим с НЗОК
Назад до Специалисти

Д-р Павел Атанасов

Специалист съдова хирургия

 

Д-р Павел Атанасов е специалист по съдова и ендоваскуларна хирургия в Стара Загора с над 10 години опит.

Професионални интереси в Пълен обем съдова и ендоваскуларна хирургия;минималноинвазивни безкръвни и ендоваскуларни оперативни процедури на артериална и венозна система; конвенционална реконструктивна артериална реконструкция - байпас операции с имплантиране на синтетични и автовенозни трансплантации;хибридни оперативни процедури; съдова микрохирургия; венозна реконструктивна хирургия; ендовенозна лазернааблация(безкръвно лечение) при венозни заболявания на крайниците; осигуряване на пълен обем венозни достъпи за хрониодиализа (А-В фистули-всички видове, временни(Селдингер катетри)и постоянни(Пермаментни-пермкат) катетри; А-Впротезни(протези)и автовенозни импланти; съдов достъп за химиотерапия(имплантиране на Порт-а-кат); лечение на заболявания на лимфната система - първичен и вторичен лимфедем; лечение на хронични трудно зарастващи рани; склеротерапия-всички разновидности; Съвременни медикаментозни подходи за лечение.

ОБРАЗОВАНИЕ

Завършва Медицински факултет към Тракийски университет Стара Загора през 2011 г.

През 2018 г. придобива своята специалност по Съдова и ендоваскуларна хирургия в Медицински университет Пловдив, където през 2018 г. завършва и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт.Специализации в страната и чужбина.

КВАЛИФИКАЦИИ

• Сертифициран за правоспособност по Ендоваскуларна съдова хирургия, по Ултразвукова диагностика на сърдечно-съдовите заболявания и Склеротерапия. • Член на Български лекарски съюз (БЛС); • Член на Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология(БНДСЕХА); • Член на Българска асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия (БАГССХ); • Член на Bulgarian Society forEndovascular Therapy ( BSET)(BEC ISEVS); • Член на Европейско дружество по съдова хирургия (ESVS); • Участие в национални и международни конгреси и семинари по специалността. • Certificate of Participation,AMALIAN-Workshop,Axis Bulgaria,2021;

БИОГРАФИЯ

След своето дипломиране д-р Атанасов е работил в УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" гр.Стара Загора, както и в УМБАЛ Пълмед, и УМБАЛ "Св. Георги", гр.Пловдив. От 2012 г. до момента работи в МБАЛ Тракия и МЦ Трета Поликлиника гр.Стара Загора, а от 2019 г. е част от екипа специалисти и в HBO Medical Support Cente гр.Стара Загора, където извършва:амб.процедури, прегледи, ултразвукова диагностика на съдови заболявания, аномалии и синдроми (доплерсонграфия, 2D и 3D, дуплекс сонография) на артериална и венозна система, лечение на хронични, трудно зарастващи рани. Естетични процедури; Склеротерапия( с пяна и течност)на варикозни и ретикуларни вени. AMALIAN-Дермални филъри и Мезотерапия.

Д-р Атанасов има множество публикации като автор и съавтор в български и чуждестранни медицински, и научни издания в областта на съдовата хирургия. Номинация категория "Лекар на 2020 Награди "Даниела Сеизова - В името на живота".

Запази час онлайн сега
loading...